Engellilere Engel Yanlış Park Eden Sürücüler

Okunma: 451
Sultangazi 8 Nisan 2016 08:33
Videoyu Aç Engellilere Engel Yanlış Park Eden Sürücüler
A
a

Sultangazi İlçemizde sürücülerin araçlarını kaldırımlara park etmesi engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Önlem alınmazsa görmek istemeyeceğimiz sonuçlar yaşanabilir. Herkes elini çabuk tutmalı bir an önce çözüm üretilmeli.

Sultangazi’nin özelikle Atatürk Bulvarı üzerinde araçların kaldırımlara park etmesi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yürümenin neredeyse imkânsız olduğu yaya kaldırımlarında engelli vatandaşlar, ana arterlerde hızla geçen araçların arasına inmek zorunda kalıyor.  Kaldırımlar üzerine park eden araçlar vatandaşa kaldırım çilesi yaşatıyor.

Sultangazi ilçesinde araçların yaya kaldırımlara park etmesine vatandaşlar tepki gösteriyor. Yürümenin neredeyse imkânsız olduğu kaldırımlarda engelli vatandaşlar büyük güçlük çekiyor. Her yaşta vatandaşın sıklıkla kullandığı Sultangazi’nin en işlek Atatürk Bulvarı yanlış park eden araçlar nedeniyle bir türlü kullanılamıyor. Gelin hep beraber Sultangazi’de yaşayan, iş yeri işleten vatandaşlar olarak gelişi güzel kaldırımlara park edenleri deşifre edelim. Nedeni de gayet basit. Bizlerin, engellilerin haklarına saygı göstermeyenleri utandıralım. Onlar üzerinde bir vatandaş baskısı oluşturalım. Her önüne gelen istediği kaldırıma park edemesin.

Aslında her vatandaş kendi üzerine düşen sorumluluğu bir nebze de olsa farkına varsa bu çirkin görüntülerin hiç biri yaşanmaz. Sultangazi hiçbir yönüyle modern bir ilçe değil. Biz Sultangazi’de yaşayanlarda modern davranışlar sergileyen insanlar değiliz. Ancak modern olmak istiyorsan öyle yaşayan insanların davranışlarını sergilememiz lazım. Modern görünerek, ya da görünmeye çalışarak, modern olduğumuzu iddia ederek bir yere varamayız.

Sultangazi’nin en iyi kaldırımlarının olduğu bölge Atatürk Bulvarıydı diyebiliriz. Ancak şimdiki haliyle değil. Bundan bir yıl önceden söz ediyorum. Her geçen gün yeni inşaatların yanında görsellik açısından yeni ve kaliteli mekânların bu Bulvar üzerinde açılması bu bulvara yeni güzellikler katması gerekirken kaldırımlara park eden araçlar yüzünden çileye dönüşüyor.

Ana caddelerin ve ana arterlerin büyükşehre ait olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Atatürk Bulvarının da sorumluluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesindedir. Böyle olsa bile bu güzelim kaldırımlar araçlar park etsin diye yapılmadı. Yayalar, engelliler güzel güzel üzerinde ilerleyebilsinler, çocuklar ve engelliler arabalarını rahatlıkla üzerlerinde sürebilsinler diye yapıldı.

Ancak, yanlış park yüzünden ne yaya,  nede engelli ve pusetli anne bu kaldırımları kullanabiliyor. Bu yanlış uygulamalar yüzünden vatandaş her gün ölümle burun buruna geliyor. Bir süre önce Sultangazi Belediyesinin başlatmış olduğu ve Sultangazililerin hizmetine sunduğu 7 yıldızlı hizmet alanlarından yararlanıyor muyuz? Bu hizmet alanlarının alt katının kapalı park alanı olduğumuzdan haberimiz var mı? Araçlarımızı bu hizmet tesislerine park ederek beş dakika yürümek bizlere ne kaybettirir.

Emniyetimizin kaldırımlara park eden araçlara ceza yazıp yazamayacaklarını bilmiyorum. Bu uygulamanın kaldırım olduğu için belediyeye mi? Ait onu da bilmiyorum. Vatandaş bu durumdan şikâyetçi bunu iyi biliyorum. Bence bu konuda kim yetkiliyse mutlaka bir an önce harekete geçmelidir. Yasalar el veriyorsa en üst noktadan cezalar yazılmalıdır ki? Caydırıcı özelliği olsun.  Vatandaş kaldırım yapıldı diye tomar tomar para ödesin, sen git otopark niyetine kulan. Aracını otopark yerine kaldırımın ortasına park et. Gelen geçen senin umurunda olmasın.

Bence bu kaldırımları otopark olarak kullanan kişilere en iyi uyarı, birlikte hareket etme kültürünü geliştirmek. Vatandaş kaldırıma park eden araç görünce resmini çekip sosyal medyadan yayınlasın. Plakası ve aracı sosyal medyada görünen bu şahıs belki utanır diye düşünüyorum. Modern bir ilçe olma yolunda gelin ilk adımı birlikte atalım.

 

 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat