Demokrasi nöbeti sürüyor, FETÖ temizliği yolda

Okunma: 662
Sultangazi 31 Temmuz 2016 16:57
Videoyu Aç Demokrasi nöbeti sürüyor, FETÖ temizliği yolda
A
a

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla meydanlara akın eden vatandaşlar darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana, meydanlardaki bekleyişini sürdürüyor. Bu arada Sultangazi’de gerekli çalışmaların ardından FETÖ terör örgütüne üye olanlar tek tek tespit edilerek görevlerine son verilecek.

Demokrasi nöbetlerine devam

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" Sultangazi’nin değişik noktalarında binlerce vatandaşın katılımıyla sürüyor.

"Sen merak etme reis, nöbetteyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" için Sultangazi’de ki Sultançiftliği Merkez Cami Meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Sultangazi güvenlik çalışanları "Sen merak etme reis, nöbetteyiz" yazılı bir pankart açtı.

“Terör Örgütüne Üye Olanlar Yandı”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından harekete geçen mülki ve idari amirler, bünyesinde bulunan FETÖ terör örgütü yandaşlarına göz açtırmayacak. Kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadan gerekli işlemlerin yapılacağını söyleyen yetkililer, sağlam delillerle hareket ettiklerinin altını çizdiler. Birçok kurumda yapılacak operasyonlar yüzlerle ifade ediliyor. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için özen gösterileceği izah edilse de bazı kaygılar hala giderilmiş değil.

Operasyonun ilk ayağı pazartesi

Pazartesi düğmeye basılacak operasyonda sesiz sedasız onlarca FETÖ terör örgütü yandaşının işine son verilecek. Sultangazi’de şimdiden tedirginlikler baş gösterdi. Çalışanların gözü kulağı Sultangazi Kaymakamlığından gelecek yazıda olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin talimatıyla Türkiye genelinde başlatılan operasyonun bir ayağı da Sultangazi’de gerçekleşecek. 
 
Ayrıntılar Elimize Ulaştıkça yayınlayacağız

Son gelen bilgilerde Sultangazi’de sadece bir kurumda 50 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi. Pazartesi günü önemli görevlerde bulunan birçok insanın işine son verilecek. İşine son verilecek bazı kişilerin kritik görevlerde olduğu ifade edildi. Bazı siyasilerin de bu operasyondan etkileneceği ve bulundukları görevlerden uzaklaştırılmaları bekleniyor. 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat