Darbe Girişimine Karşı Sultangazi Ayakta

Okunma: 1048
Sultangazi 17 Temmuz 2016 07:03
Videoyu Aç Darbe Girişimine Karşı Sultangazi Ayakta
A
a

Türkiye'de başta İstanbul ve Sultangazi olmak üzere meydanlar demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarla doldu. On binlerce kalabalık meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor...

İstanbul'da Sultangazi Sultançiftliği Merkez Camii önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini  protesto ederken açılan ateşle yaşamını yitirenler için dua etti. İstiklal  Marşı'nın okunduğu etkinlikte vatandaşlar, tekbirler eşliğinde darbeye karşı  tepkilerini dile getirdi.

Etkinlikte konuşan Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, "Sizler büyük iş  başardınız. Sizler kaderinize, geleceğinize, geçmişinize, mirasınıza, refahınıza,  çocuklarınızın geleceğine sahip çıktınız sizleri tebrik ediyorum” dedi. 

Ayrım yapmaksızın tüm siyasi parti temsilcilerine de tek  vücut olarak  insanlığa, insan onuruna, demokrasiye aykırı bir girişime karşı çıktıkları için  teşekkür eden Dağlar Civan, "Bugün siyasi parti ayırımı yok, bugün tek yürek, tek  milletiz, geleceğimize, onurumuza, kaderimize sahip çıkma günüdür. Gerçekten  bugün bir bayram, bundan sonra bayram olacak inşallah. Daha güçlendik, artık  önümüze daha net bakıyoruz, bu bakışla yürüyüşümüz devam edecek, bu akşam  buradayız, yarın da buradayız, meydanı çapulculara bırakmayacağız." ifadelerini  kullandı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’da,  darbe girişimine karşı ortaya koydukları direniş için halka  teşekkür ederek, "Ecdadımla sizler gibi ben de övünüyorum. Ama bu bir kuru övünç,  şövenist bir yaklaşım değil. Belki aylar öncesinden, yıllar öncesinden planını  yapmış ama o yapılan planların üzerinde ilahi bir plan yapıcıyı unutmuş  ahmakların karşısında dimdik durduğunuz için sizi yürekten kutluyorum." dedi.

Darbe kalkışmasına karşı çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla  sokaklara inenlerin hayatlarını ortaya koyduğunu belirten Altunay, bu karşı koyuşun  bir inancın, bir imanın, vatan sevgisinin tezahürü olduğunu söyledi.

SULTANGAZİ’DE ON BİNLER TOPLANDI

Sultangazi Sultançiftliği merkez camii önünde toplanan on binler Muhsin Yazıcıoğlu Caddesini takip ederek 50. Yıl Mahallesi, Sultançiftliği, İsmetpaşa ve Cebeci mahallelerini dolaşarak yeniden Sultançiftliği merkez camii önünede toplanmaya başladılar. Burada Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın konuşmalarının ardından hızını alamayan kitle Esentepe Mahalle sinde bulunan halk ekmek fabrikasına doğru yeniden yürüyüşe geçti. Binlerce araç konvoyunun da eşlik ettiği kalabalık gecenin geç saatlerine kadar yürüyüşe devam etti. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay kitleye Hükümet konağı önüne kadar eşlik etti.
 
1000
icon
Anne 5 Ağustos 2016 20:10

Vatan bizim bayrak bizim ugruna can veren şehit bizim şehitlerimizin ruhuna fatiha

0 0 Cevap Yaz
halime timucin 17 Temmuz 2016 11:06

sonuna kadar yanınızdayız

0 0 Cevap Yaz

0 0
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat