Darbe Girişimi Sultangazi’de Protesto Edildi

Okunma: 787
Sultangazi 17 Temmuz 2016 23:37
Videoyu Aç Darbe Girişimi Sultangazi’de Protesto Edildi
A
a

FETÖ/PDY mensubu bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimi Sultangazi’de AK Parti Kadın Kolları tarafından protesto edildi.

Ülke genelinde FETÖ/PDY mensubu bir grup asker tarafından başlatılan ve sonuçsuz kalan darbe girişimine Sultangazi AK Parti Kadın Kolları tepki gösterdi. Sultangazi Sultançiftliği Merkez camii önünde toplanan binlerce kadın Darbe karşıtı sloganların atılmasının ardından AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: 



"Dün akşam hükümetimize ve halkımıza karşı yapılan başarısız darbe girişimine karşı Başkomutanın emri ile Türkiye halkımız sokaklara dökülüp, tankların üzerine çıkması ve hainleri teker teker etkisiz hale getirerek teslim etmemesi, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir halk direnişi örneğidir. Ülkemizin her alanda elde ettiği kazanımları gerek ekonomik, askeri, siyasi, sosyal ve demokratik alanlardaki kazanımlarını hazmedemeyen kökü dışarıda olan ihanet şebekelerinin girişimi aziz halkımız, şerefli ordumuz ve emniyet teşkilatımız tarafından bertaraf edilmiş olup hevesleri kursaklarında bırakılmıştır. Bu hain eylemlerde şehit olan polis asker ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizler Sultangazi AK Parti Kadın Kolları olarak  ve AK Parti teşkilatı olarak tüm siyasi, sosyal ve sivil toplum kuruluşları ve tüm halkımızla beraber Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız ile hükümetimizin arkasında canımız pahasına da olsa duracağımıza
Türkiye kamuoyuna saygıyla duyurulur."



Basın açıklamasının ardından vatandaşlar, elinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptıktan sonra dağıldılar. Basın açıklamasına AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Kadın Kolları İl Teşkilat Başkanı Yeşil Aytulum, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, AK Parti Sultangazi  Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, AK Parti Sultangazi Kadın Kolları İlçe Başkan Yardımcıları, Gençlik Kolları Başkanı Onur Uygun, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Rana Danışman ve binlerce vatandaş katıldı.


 
 
 
 
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat