ÇEK KANUNU TASARISI YOLDA

Okunma: 688
Sultangazi 22 Mayıs 2016 01:09
Videoyu Aç ÇEK KANUNU TASARISI YOLDA
A
a

Bilindiği üzere çekler Vadeli ticarette büyük öneme sahiptir ancak karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasının ardından karşılıksız çıkan çek tutarı iki katına çıktı. Bunun sonucunda piyasada çekin itibarı düştü. yeni tasarıda karekod uygulaması zorunlu olacak

Çekin üzerinde işlenen karekodu okutup, karşılığı var mıdır, yok mudur anında sorgulunabiliyor. vurguladı.karşılıksız çek veren kişinin şirketten ayrılması durumunda dahi 5 yıl boyunca çek yazamayacak“Çekte şirketlerin MERNİS numarası ve karekodu olacak.
Edinilen bilgilere göre uygulamanın başlayacağı tarih henüz netleşmese de en geç 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren zorunlu hale getirileceği belirtiliyor.“Kişinin çek geçmişi ortada olacak. En fazla ne kadarlık çek kesmiş, ne kadarını zamanında ödemiş, ne kadarlık çekinin arkası yazılmış onu görebilecek. Burada basiretli tüccar gibi davranması gerekiyor..
Bu konudaki gelişmeleri ömeroğlu Hukuk Bürosu olarak yakinen takip ediyoruz. Tüm sorularınızı 0 532 508 90 45 nolu telefonumuza bildirebilirsiniz.

AVUKAT NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL
ÖMEROĞLU HUKUK BÜROSU
İSTANBUL BAROSU
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat