Çankırılılar İftarda Buluştu

Okunma: 444
Sultangazi 25 Haziran 2016 00:49
Videoyu Aç Çankırılılar İftarda Buluştu
A
a

Sultangazi Belediyesi’nin ‘Dünya Müslümanları Sultangazi’de projesi kapsamında Kırgızistanlı Müslümanlar ve Çankırılı vatandaşlar Sultangazi’de iftar sofrasında buluştu.

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sultangazi Belediyesi, ‘Dünya Müslümanları Sultangazi’de’ projesi kapsamında Ramazan Ayı boyunca 15 farklı Müslüman ülkesinden vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının 19’uncu iftarında ise bu kez, Kırgızistanlı Müslümanlarla birlikte Çankırılı vatandaşları iftar sofrasında buluşturdu. Sultangazi Belediye binasının yanındaki yeni etkinlik alanında düzenlenen iftar programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Kırgızistanlı ve Çankırılı vatandaşlar katıldı. Etkinlik alanına gelen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, masaları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbetler etti.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında, Kırgızistan’a özgü lezzetler ile iftar yapan Kırgızistanlı ve Çankırılı vatandaşlar sohbetler ederek kaynaşmanın mutluluğunu yaşadı. Ezanın okunmasının ardından vatandaşlar dualar eşliğinde oruçlarını açtı.
“RAMAZAN AYININ KAYNAŞTIRMA ÖZELLİĞİNİ BU PROGRAMLARDA GÖRÜYORUZ”

Kırgızistanlı Müslümanları ve Çankırılı vatandaşları iftar sofrasında buluşturan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Mağfiret dönümünü de geride bıraktığımız Ramazan ayının son 10 gününe girmeye hazırlanıyoruz. Bu akşam yine İslam ülkelerinden olan Kırgızistanlı kardeşlerimizle beraber olacağız. Bunun yanı sıra her akşam davet ettiğimiz sivil toplum kuruluşlarından Çankırılılar bu akşam bizim konuğumuz olacak. Böylece Kırgız vatandaşlarla Çankırılı vatandaşları da kaynaştırmaya vesile olmuş oluyoruz. Bu programlarda yoğun bir ilgi gördük. Özellikle vatandaşlarımız bu tarz programlara katılmayı çok istediklerini gördük. Vatandaşlarımızın bu istekleri bizi hizmetler noktasında heyecanlandırıyor. Bundan sonraki nice Ramazanlara huzur içinde girmeyi istiyoruz. Ramazan ayının en önemli özelliği de bizi böyle bir araya getirerek kaynaştırma özelliğine sahiptir” dedi.



 
















1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat