Cahit Altunay Ailesine ve Tüm Direnişçilere Teşekkür etti

Okunma: 674
Sultangazi 2 Ağustos 2016 14:42
Videoyu Aç Cahit Altunay Ailesine ve Tüm Direnişçilere Teşekkür etti
A
a

FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösteren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, darbecilere karşı direnen Sultangazi halkının destan yazdığını ve bunu tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.

Altunay, Kendisini Yalnız Bırakmayan Ailesine Teşekkür etti
 
FETÖ’ terör örgütü destekli gerçekleşen darbe girişimine tepki gösteren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sosyal Medya hesabı Facebook’tan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, vatandaşlara ve kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan ailesine teşekkür etti.
 
Bu Halkın Onurlu Duruşu Darbecileri Püskürttü
 
Darbe girişimine ilişkin duygularını dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,  herkesin buna tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Altunay, bu darbe girişiminin halkın iradesine yapıldığını söyledi. Meydanların boş bırakılmamasını gerektiğine dikkat çeken Altunay, “ Halk meydanlara inmeseydi ülke bir kaosa, girdaba sürüklenecekti. Bu gelen melun güruh artık nasıl bir sistem, düzen getireceği belirsiz bir girdap idi. Her ne kadar can alacağı ve bu ülkeyi ne kadar geriye götüreceği bu ayrı acı bir meseledir. Ben Sultangazililerin 15 Temmuz gecesi devletine, Bayrağına ve hükümetine nasıl sahip çıktığını kendi gözlerimle gördüm. Bu halkın onurlu duruşu karşısında gözlerim yaşardı. Görüyorum ki ilk günkü heyecan, ilk günkü direniş ruhu tazeliğini bugünde koruyor. 18 gün değil 18 yılda olsa bu halk Cumhurbaşkanına sahip çıkacak, şer odaklarına geçit vermeyecektir” dedi.
 
Halkın İradesini İpotek Altına Almak İstediler
 
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını şöyle anlattı. “ 15 Temmuz gece saat onda haberlere baktığımda tüylerim diken diken olmuştu. Yüzde elliyle seçilmiş bir hükümet nasıl devrilmek isteniyor, halkın iradesi nasıl ipotek altına alınıyor diyerek sokaklara döküldük ve haykırdık. Bu darbe sadece hükümete yönelik değildi bu bütün Türkiye halkına karşı yapılan bir darbeydi.
 
Bu Halk Bir Kez daha Vicdan Azabı Çekmemek İçin direndi 
 
Altunay konuşmasını şöyle sürdürdü, Halkın geçmişte yaşadıklarını bir daha yaşamak istemediğini ve bu yüzden darbeye karşı durduğunu söyleyerek, “ Menderesi astılar, ses çıkarmayan o toplum halen vicdan azabı çekiyor. Turgut Özal’ı zehirlediler ve öldürdüler ses çıkartmayanlar halen acısını çekiyorlar, şimdi sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a geldi ve biz Başkomutanımızı onlara yedirtmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplum tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. O Cumhurbaşkanını darbecilere yedirtmeyiz. Ne gerekiyorsa toplum olarak, halk olarak, birey olarak tek vücut olup darbeye karşı dik duracağız” diye konuştu.    
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat