Cahit Altunay, Büyükşehir Belediye Başkanı Olmalı

Okunma: 12423
Sultangazi 11 Ekim 2016 10:10
Videoyu Aç Cahit Altunay, Büyükşehir Belediye Başkanı Olmalı
A
a

İstanbul ilçeleri arasında Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın iyiden iyiye modern bir Sultangazi hedefine kilitlendiği görülüyor. Cahit Altunay, “ Hizmet anlayışımızın temeli ‘insana hizmet hakka hizmet’ ilkesidir” diyor.

İşte bu anlayışın ürünü olarak SONAR’ın Ekim ayı içerisinde “İstanbul’un Belediye Başkanları Başarı Oranları” adlı kamuoyu araştırması sonucunda, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, SONAR anket şirketinin Ekim ayında yapılan İstanbul'un en başarılı ilçe belediye başkanları araştırma anketinde yüzde 58,5 oyla beşinci oldu.
 
Yüzde 50,8’i kadın, yüzde 49,2’i erkek olan katılımcılarla yapılan ankette, yerel seçimlerin üzerinden geçen 2 buçuk yıllık sürede belediye başkanlarının performansları analiz edildi. 1 Eylül - 01 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinden 19 bin 500 kişiyle yapılan yerel seçim anketi sonuçları açıklandı. SONAR anket şirketinin sonuçlarına göre Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, % 58,5 oy oranı ile İstanbul'da beşinci en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi.
Buna rağmen alçak gönüllüğü elde bırakmayan Cahit Altunay, “ bize belediye başkan yetkisi ve sorumluluğu veren Sultangazi halkına kaliteli ve güzel bir hayat sunmak için gecemizi gündüzümüze katıyor, hizmet üretmeye devam ediyoruz. Biz kalifiye ekibimizle birlikte çalışmalarımızı planlarken “ yaratanı seviyoruz yaratandan ötürü” anlayışıyla projeler üretiyoruz. Halkımızın genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden her bir ferdine uygun hizmetler üretmenin derdinde projeler sunuyoruz” diyor.
 

Modern Bir İlçe Olmak İçin Çalışıyoruz

 
Modern bir ilçe olmak için çok çalışmak gerek. Her geçen gün ilçemize göç eden misafirlerimizle artan nüfusumuzun talepleri de artıyor. “Hamdolsun her hizmete açtığımız icraat ve eserlerimizle birçok vatandaşımızın dualarını alıyoruz. Tek derdimiz var oda Sultangazi’mize hizmetkâr olmak. Bu dertle hizmet aşkımız devasını buldu. Akıttığımız alın terimizin karşılığını bir araştırma şirketinin verilerine göre İstanbul ilinde bulunan 39 ilçe belediyesi arasında beşinci seçilmemiz bu çalışmalarımızın ürünüdür. Bunu hak etiğimize inanıyorum” dedi.  
 

Aslında Cahit Altunay İstanbul Birincisidir

 
Çok uzağa gitmeye gerek yok. Tamı tamına 7,5 Yıl öncesine gitmek yeterli. Henüz buranın ismi Sultangazi değil. Bir tarafı Sultançiftliği Mahallesi, diğer tarafı Gazi Mahallesi olmak üzere iki mahalle ismiyle anılan unutulmuş, görmezlikten gelinmiş varoş olarak tabir edilen, akşam haberleri öncesi televizyonların alt yazılarında kötü anılarla anılan bir yerden söz ediyoruz. 2008 yılında ilçe olan, 2009 yılında yapılan yerel yönetim seçimlerinde belediyeye dönüşen bir ilçe. Ancak hiçbir şeyi olmayan, terk edilmiş hissi veren bir köy.
 

Belediye Başkanının oturacağı bir kurum yok

 
İlk birkaç ay Esentepe Mahallesi SANKO Sanayi sitesi civarında bulunan prefabrik bir alanda başkanlık koltuğuna oturan Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı Cahit Altunay, Gaziosmanpaşa Belediyesinden gönderilen memur ve müdürlerle işe koyuldu. Nereden başlanmalıydı. Neler yapılmalıydı diye düşünürken sihirli bir değnekle dokunulmuş gibi her şeye hakim olan Cahit Altunay, olumsuzlukları olumluluğa dönüştürmek üzere işe koyuldu. Birçok çevrenin 6 ay sonra iflas bayrağını çeker, beklentisine rağmen dört yılda dört yüz projeye imza atarak bir ilke imza attı.
 

İstanbul’un En Büyük Belediye Hizmet Kompleksini İnşa etti

 
Prefabrik bir yapıdan kiralık bir binaya taşınan Sultangazi Belediyesi bir dönem sonra İstanbul’un en görkemli yapısına kavuştu. Yaşanılır bir Sultangazi parolasıyla yola çıkan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, modern bir Sultangazi hedefine ulaştı. İstabul’un en büyük yeşil alanına sahip Sultangazi ilçesi diğer ilçelerden konukları ağırlamaya başladı. Her yıl düzenlediği kültür ve sosyal aktivitelerle yıldızı parlayan bir ilçe oldu.
 

Kapalı Pazar Alanlarıyla Bir Numaraya Yükseldi

 
Caddelerinde, sokaklarında Pazar kurulmayan tek ilçe olma yolunda önemli mesafeler kat eden Sultangazi Belediyesi, birçok mahallesinde yedi yıldızlı pazar alanları inşa ederek halkın ihtiyaçlarına cevap oldu. Birçok hizmet alanını bu kurumlarda hayata geçirerek mahalle sakinlerinin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına tercüman oldu.
 

Kablolar Yer Altında, Prestijli Sokaklar Göz Kamaştırıyor

 
Görüntü kirliliğine neden olan, kar ve yağmurda kopan elektrik kabloları yer altına alınarak Sultangazi görüntü kirliliğinden arındırıldı. Sokaklar elden geçirilerek parke taşlarıyla yeni ve modern bir görüntüye kavuşturuldu. Halkın öncelikleri göz ardı edilmedi. Halkın talepleri doğrultusunda projeler üretildi.
 
Unutulan, terk edilen arka sokaklar olarak adlandırılan Sultangazi, Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte hayat buldu. Birçok proje tez zamanda hayata geçirildi istihdam artırıldı, yaşam kalitesi yükseldi, okullarda sınıf mevcutları düştü, parklar bahçeler yenilendi. Geçmişi asırlarla anılan ilçeler gölgede bırakıldı.
 

Sultangazi’nin Mimarı Altunay Büyükşehir Belediye Başkanı Olmalı

 
Sultangazi ilçe olduktan sonra büyük değişimler geçirdi. Ana caddeler rengârenk bir birinden modern mağazalarla ışıl ışıl görüntüler sergiledi. Yolu buradan geçmeyen bankalar peş peşe şubeler açtı, özel hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, marka isimler tek tek Sultangazi’nin yolunu tuttu. Atatürk Bulvarı cafeler bulvarı olmak üzere. Sultangazi Belediyesinin alt katında ki alış veriş merkezi önümüzdeki günlerde kapılarını açmaya hazırlanıyor. İşte altı ay sonra başkanlığı bırakıp kaçar denilen, altı ay sonra iflas bayrağını çeker denilen Cahit Altunay, yedi buçuk yılda Sultangazi’yi yeniden inşa etti. Yaşanılır bir Sultangazi değil, modern bir Sultangazi hedefine ulaştı. SONAR’ın yaptığı Ekim anketine göre Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay beşinci sırada. İlk bir ve üçüncü sıradaki Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesini saymasak Cahit Altunay AK Parti Belediyeleri arasında ilk üçte yer alıyor. Yani yoktan var olma mücadelesini kazanan başarılı bir belediye başkanı. İmkan ve olanaklar verildiğinde İstanbul’u dünyanın birinci şehri yapmaya aday bir başkan. Mutlaka önümüzdeki seçimlerde Cahit Altunay İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilmeli.
 
 
 
1000
icon
Arif guler 11 Ekim 2016 18:19

Evet gecesini gündüzüne katarak Sultangazi mize hizmet eden Cahit başkanımızı İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz

0 0 Cevap Yaz
sadiye seyhan 11 Ekim 2016 17:49

Evet Cahit Altunay başarılı bir başkan önceden burasi yasanilacak bir yer değildi Cahit Altunay Sultangazi nin çehresini değiştirdi çok hizmet etti ediyorda Allah razı olsun ben bir seçmen olarak hep arkasındayım oyumla başarılı bir ömür dilerim baskanima

0 0 Cevap Yaz
Hakan 11 Ekim 2016 15:47

Israr etmeyin. Yorum yapmayacağım...

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat