BOŞANMA DAVALARINDA FACEBOOK WATSAP VE TELEFON MESAJLARI DELİL OLARAK KULLANILABİLİR Mİ ?

Okunma: 1293
Türkiye 6 Ekim 2016 18:46
Videoyu Aç BOŞANMA DAVALARINDA FACEBOOK WATSAP VE TELEFON MESAJLARI DELİL OLARAK KULLANILABİLİR Mİ ?
A
a

Boşanmada Whatsapp Konuşmaları Delil Kabul Edilir Mi? Teknolojinin gelişmesi ile birlikte boşanma davalarında delil olarak öne sürülen delillerden birisi de Whatsapp konuşmaları ve whatsapp yazışmaları olmaktadır. Burada yine bilinmesi gereken bu delilin nasıl elde edildiğidir.

Örneğin eşin Whatsapp üzerinden hakaret etmesi, aldattığını itiraf etmesi gibi durumlarda Whatsapp konuşmaları delil olarak kullanılabilmektedir. Diğer yandan hukuka aykırı bir şekilde elde edilmiş olan konuşma geçmişi mahkemede delil sayılmayacaktır. Boşanmada Whatsapp konuşmalarının doğruluğu bilirkişi incelemesi ile kanıtlanabilen bir durumdur.

Facebook Boşanmada Delil Sayılır Mı?

İnternetin yaygın bir şekilde kullanılması ve sosyal medya mecraları, boşanmayı getiren olayların ispatı açısından sıklıkla kullanılabilmektedir. Örneğin eşin sosyal medya üzerinden yapacağı bir yazışma ya da fotoğraf paylaşımı boşanma davalarında delil olarak öne sürülebilir. Burada da bu paylaşım ya da yazşmaların doğruluğu bilirkişi incelemesi ile ispatlanabilmektedir. Yine bilinmesi gereken husus, Facebook boşanmada delil olarak kabul edilirken, öncelikle öne sürülmüş olan delilin nasıl elde edildiğine bakılır. Hukuka aykırı şekilde alınan deliller mahkemece kabul görmez. Örneğin eşin Facebook hesabına habersiz giriş yapılması sonucu eşin yazışma dökümü mahkemeye sunulamaz.
 

Telefon Konuşmaları ve Mesajlar Gsm Operatöründen İstenilebilir

Boşanmada ispat için eşin yapmış olduğu telefon görüşmeleri ya da mesajlar GSM operatörlerindedn talep edilebilmektedir. Burada özel hayatın gizliliği nedeniyle operatörler konuşmaların içeriğini kayıt altına alamazlar. Yalnızca konuşma kaydı olarak hangi numara ile görüşüldüğü ve görüşmenin ne kadar sıklıkla ve ne kadar süre olduğu operatörlerce kayıt altına alınır. Aynı durum mesajlar için de geçerli olup Gsm operatörü yalnızca hangi numara ile hangi tarihte ne kadar mesajlaşıldığı bilgisini kayıt altına alabilmektedir. Konuşma ve mesajların içeriği tutulmasa bile boşanmada ispat için bu görüşmelerin hangi tarihte ve ne sıklıkla yapıldığı yeterli olabilmektedir. Örneğin aldatma nedeniyle boşanma davalarında eşin aynı numara ile meşru bir neden olmaksızın sık sık görüşmesi “aldatma şüphesi” taşır ve boşanma davalarında güven sarsıcı davranış unsurunun oluşması için yeterlidir.

Bu konudaki soru görüş ve önerilerinizi 0 532 508 90 45 nolu irtibat telefonuma bildirebilirsiniz.

AV.NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL


1000
icon
943800305 5 Kasım 2016 04:16

Mague.

0 0 Cevap Yaz

0 0
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat