BAŞKAN DEDİĞİN BÖYLE OLMALI

Okunma: 29180
Sultangazi 11 Kasım 2016 11:06
Videoyu Aç BAŞKAN DEDİĞİN BÖYLE OLMALI
A
a

Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş örnek olmaya devam ediyor. Ayrım yapmadan herkese ve her kesime eşit davranan, halkının sorunlarına eğilen onların dertleri ve sorunlarıyla dertlenen bir başkan Abdulbaki Durmuş.

Gönüllülük esasına dayanan tükenmek bilmeyen enerjisi ile herkesin derdine, hastasına, cenazesine, taziyesine koşan Abdulbaki Durmuş, yediden yetmişe herkesin takdirini kazanıyor. Sultangazi’de tanınan isimlerin başında gelen Abdulbaki Durmuş, siyasette girmemesinin nedenini “ben herkese eşit mesafede olmak istiyorum. Ben insanlara yardım etmeyi seviyorum. Siyasete girersem bir kesiminin benim adamım denilmesi beni ürkütür diyerek açıklıyor”

.DERNEKÇİLİK KLASİK YÖNTEMLERLE YÜRÜYEMEZ

Sultangazi’nin sevilen ismi Abdulbaki Durmuş, Başkanlığını yaptığı Tüm Canbeyler Derneğine yeni bir boyut kazandırdı. Mevcut derneklerden farklı bir konsept uygulayan Durmuş kahve kültüründen uzak, geleneklerine, göreneklerine, sosyal faaliyetlere önem veren bir dernek çatısı oluşturma yolunda önemli mesafeler kat ettiğinin altını çizmiyor.

BAŞBAKANIMIZI ZİYARET ETTİK

Geçtiğimiz günlerde Tüm Canbeyler Dernek temsilcilerini Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul etti. Başbakan Binali Yıldırım’a dernek adına plakette takdim eden dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, “ Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım bu kadar yoğun bir gündeme rağmen Tüm Canbeyler Derneğini kabul ettiği için kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

DOYDUĞUMUZ YER DOĞDUĞUMUZ YER KADAR ÖNEMLİDİR

Biz Adıyaman’da doğduğumuz halde yaşamımızı şu an Sultangazi’de devam ettiriyoruz. Bir insan doğduğu yer kadar doyduğu yere de önem vermelidir. Onu yüceltmeli ona değer katmalıdır. Biz Canbeyler Derneği olarak dernekçiliğe önem veren insanı Yaratandan ötürü seven bir anlayışın temsilcileriyiz” diyor. 

DERNEKÇİLİĞİ KAHVE KÜLTÜRÜNDEN KURTARACAĞIZ

Tüm Canbeyler, dernekçiliği kahve kültüründen uzaklaştırdılar Yaklaşık Dokuz yıl önce kurulan Tüm Canbeyler Derneği, kısa zamanda yaptıkları yöresel ve kültürel çalışmalar neticesinde dernekçilik kavramına yeni bir boyut kazandırdı. Artık Tüm Canbeyler Derneği sayesinde dernekçilik kahve kültürü olarak algılanmıyor. Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş her hafta sonu gerçekleştirdiği çalışmalarla bunu kanıtladı.

 ADIYAMAN’IN KÜLTÜRÜNÜ TANITIYORUZ

Tüm Canbeyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her hafta düzenlediği etkinlikler ile kültür ve geleneklerini Sultangazi’de yaşatıyor. Dernekte dostlarını ağırlayan başkan Abdulbaki Durmuş, misafirler ile tek tek ilgileniyor. Merkezi Sultangazi 50. Yıl Mahallesinde bulunan derneğe her hafta sonu gelen konuklara Adıyaman yöresine ait ikramlarda bulunuluyor. Konuklar bir yandan birbiriyle sohbet ederken diğer yandan Adıyaman’a ait çeşitli aktiviteler sunuluyor.

 “ADIYAMAN MOZAİK ŞEHRİDİR”

Düzenlediği etkinlik ile kültür ve geleneklerini Sultangazi’de yaşatan derneğin Başkanı Abdulbaki Durmuş, yaptığı açıklamada; “Biz Sultangazi’de kültürümüzü yaşatırken, Türkiye’nin birçok illerinden tüm dostlarımızı davet ederek kültürümüzü göstermeye ve burada yaşatmaya çalışıyoruz. Adıyaman bir mozaik şehridir. Sultangazi’de mozaik bir ilçedir. Burada memleketlerinden gelerek yaşayan dostlarımıza da Adıyaman’ın gelenek ve kültürünü tanıtıyoruz” dedi.

 AİLE ORTAMININ YAŞATILDIĞI DERNEK

Tüm Canbeyler Derneği Başkanı Abdulbaki Durmuş; yaptığı açıklamada; “Derneğimizin çok parlak bir geçmişi var. Yaklaşık 9 yıllık bir derneğiz. Dernekçilik, oldukça zor bir uğraş. Biz burada örfümüzü, adetlerimizi, geleneklerimizi, yemeklerimizi, şiirimizi, müziğimizi tanımak istiyoruz. Kahve kültürü ile oluşturulan bir dernek değiliz. Sorunların konuşularak giderildiği, dostlukların ve kardeşliğin paylaşıldıkça çoğaldığı, gençlerimizin kültürümüzü öğrendiği bir yer. Tam bir aile ortamı var” dedi.

HASTALIKTA VE SAĞLIKTA EN İYİ DOSTUNUZ

Kilometrelerce uzaktan gelen biri için hastalanmak, hastane kapılarına düşmek ne kadar zor bilmeyenimiz yoktur. Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, ilçede ve çevre ilçelerde bire bir geliştirdiği ilişkilerde tanımadığı hastane, ilişki kurmadığı doktor bırakmamış. Hastaneyle ilgili bir sorun olunca ilk başvurulacak kişi olarak Abdulbaki Durmuş akla geliyor. Bugüne kadar on binlerce insan bu yöntemle hastaneye gitmiş muayene olmuş ya da operasyon geçirmiştir. Hala da bu durum tüm hızıyla devam etmektedir.

 İŞSİZE İŞ AŞSIZA AŞ KAPISI

İşsizin uğrak kapısı yine Abdulbaki Durmuş. İşsiz kalan genç bayan ve erkekler iş ve aş umuduyla Abdulbaki Durmuş’a uğruyor. Bir çok insan Durmuş sayesinde iş imkanına kavuşmuş ve bu durum da kulaktan kulağa yayılarak bir umut kapısına dönüşmüştür. İnsanların dünya görüşüne, kimliğine, inancına bakmadan gelen herkese yardımcı olmaya çalışan Abdulbaki Durmuş hayır dualarını alayım bana yeter diyor. Binlerce insan Abdulbaki Durmuş’a dua ediyor.

 
 
1000
icon
Ahmet inan 19 Kasım 2016 14:15

Başbakan gibi adam heryere koşuyor koşturuyor maşallahı var başkanın

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat