Başbakan Yıldırım, Tüm Canbeyler Heyetini Kabul Etti

Okunma: 5081
Sultangazi 20 Ekim 2016 22:56
Videoyu Aç Başbakan Yıldırım, Tüm Canbeyler Heyetini Kabul Etti
A
a

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Merkezi İstanbul İli Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesinde bulunan Tüm Canbeyler Dernek temsilcilerini kabul etti.

Biz Farklılıklarımızla Güzeliz

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenlerin, Türkiye'nin zaafa düştüğünü ve istikrarlı bir hükümet olmadığını varsayarak harekete geçen terör odaklarının saldırıları karşısında ülkenin birliğini sivil toplum kuruluşlarının savunduğunu söyledi. Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş önderliğinde ki heyeti kabul eden Başbakan Binali Yıldırım bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Sizlerin FETÖ Terör örgütüne dönük çabalarınızı, millet olarak o geceden itibaren verdiğiniz yürekli desteği unutmadık, unutmayacağız. Bu desteği her zaman yanımızda görmek istiyoruz" diyen Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz Türkiye'yi ilk günden itibaren farklılıklarıyla güzelleşen bir aile gibi gördük. Bugün de bu meclisin önünde bu ailenin her rengini görmekten mutluyuz. Nasıl ailenin fertlerinden biri eksik olduğunda o aileyi bir arada tutan bütün ortak özellik sarsılırsa bu meclis etrafında Anadolu, Rumeli, Mezopotamya, Kafkasya coğrafyasında olan bir renk bizim toplantılarımızda olmazsa başkentimizde, yönetim merkezi olan Çankaya'da olmazsa biz eksiklik hissederiz.


Ben Vatandaşımla kucaklaşırken Farklılık gözetmem

 
Türkiye'nin 78 milyon insanının her birinin bizim için aziz olduğunu, birini diğerinden asla ayrı düşünmediğimizi söyledik. Sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ve son seçimlerde büyük halk desteği almış AK Parti'nin Genel Başkanı olarak değil, sıradan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Binali olarak, bir kardeşiniz olarak zihnimin veya gönlümün ucunda herhangi bir kardeşime bakarken, vatandaşımla kucaklaşırken 'Acaba bu Kürt mü, Türk mü, Alevi mi Sünni mi' diye sorarsam o andan itibaren aldığım her nefes bize haram olsun. Böyle bir ayrımı düşünmedik, düşünmeyeceğiz. Bu ülkenin her karış toprağına aynı aşkla hizmet etmeyi, aynı inançla bu hizmeti sürdürmeyi hep siyasetimizin temel ilkesi olarak gördük. Bu sadece 14 yıl boyunca görev yapmış AK Parti hükümetlerinin duruşu değildir. Aynı zamanda AK Parti'nin siyaset felsefesi ve insan anlayışıydı" dedi.
 


Başbakana Cini Tabak Hediye Ettiler

Merkezi İstanbul İli Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesinde bulunan Tüm Canbeyler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş kurmaylarıyla birlikte Başbakan Binali Yıldırıma Çini tabak hediye etti. Durmuş, şunları söyledi. “ Biz Tüm Canbeyler Derneği olarak her zaman ülkemizin birlik ve bütünlüğünden yana olduk. 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı da teredütsüzce istikrar ve devletimizin yanında yer aldık. Tüm üyelerimizle birlikte son güne kadar demokrasi nöbetlerine katıldık. Sizlere Belediye Başkanımız Cahit Altunay’ın ve İlçe Başkanımız Suzan Dağlar Civan’ın selamını getirdik” dedi.

 
 

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat