Bakan Müezzinoğlu referanduma gidiyoruz

Okunma: 438
Türkiye 27 Mart 2016 20:11
Videoyu Aç Bakan Müezzinoğlu referanduma gidiyoruz
A
a

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasa çalışmaları ve referandumla ilgili tarih verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasa çalışmaları ve referandumla ilgili tarih verdi. Yeni anayasa için Ekim ya da Kasım ayında referanduma gitmeye hazırlandıklarına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, “Artık bu muhalefetin engellemesinden milletimizde kurtulsun, bizde kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasa değişikliği bu sene yapalım” dedi.  

Bölge değerlendirme toplantısı ve 102 ambulansın dağıtım töreni için Edirne’ye gelen Bakan Müezzinoğlu, programının son bölümünde AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Konuşmasında yeni anayasa için referandumla ilgili tarih veren Bakan Müezzinoğlu, “Bunu engellemek için kim çukur kazıyorsa, o çukura önce onları gömeriz. Ve inşallah millet, kendi önünü kesen, kendi geleceğini, kaderini belirlemekte olumsuz tavır takınan muhalefeti de 12’inci defa mı olacak, 22’inci defa mı olacak ama artık bu muhalefetin engellemesinden milletimizde kurtulsun, bizde kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasa değişikliği bu sene yapalım. Ve Ekim-Kasım gibi de bir referandumla milletimize gidelim” dedi.

“TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE BİRLİKTE DAHA HIZLI KOŞAR”

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin başkanlık sistemi ile birlikte daha hızlı koşacağına, daha güçlü yürüyeceğine değinerek, “Ey millet, siyaseti senin için yapıyoruz. Milli irade sensin. ‘Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir’ demiş Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk. Niye korkalım ki senden? Senin için siyaset yapıyorsak, sen ne diyorsan onu yapacaksak, milli iradenin hak ve hukukunu korumanın önünü açmak için sana geliyoruz. Evet, başkanlık sistemi istiyorsan, başkanlık sistemine ‘evet’ diyorsan başkanlık sistemi ile gideriz, Türkiye daha hızlı koşar, daha güçlü yürür. Ama mevcut parlamenter sistemin güçlendirilmiş yapısını istiyorsan, onu da adam gibi yapalım, o da adam gibi sana hizmet etsin” diye konuştu.

“BU MİLLETİN ÜMÜĞÜNÜ SIKAN BU ANAYASADAN BU MİLLETİ KURTARMALIYIZ”

Milletin önünü açan, milletin yarınlarını geleceğe güçlü taşıyan, milli iradenin hak ve hukukunu koruyan bir anayasanın öneminde değinen Bakan Müezzinoğlu, “Sizlere ve bizlere önemli sorumluluklar düşüyor. Bu milletin ümüğünü sıkan bu anayasadan bu milleti kurtarmalıyız. Bu milletin gelecek hayallerini karartan, dinamiklerini, enerjisini toprağa gömen bu anlayışı biz toprağa gömmeliyiz. Milletin önünü açan, milletin yarınlarını geleceğe güçlü taşıyan muasır medeniyet seviyesindeki o hedefe götüren özgürlükçü, demokrasiden yana ve milli iradenin hak ve hukukunu koruyan bir anayasa. Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan kendisi için istiyor. Arkadaşlar millet seçerse olacak ya. Hadi bir defa da cesaret et. Sen kendin için iste ya. Sayın Kılıçdaroğlu, bir defa da kendin için iste ve ben sana destek vereceğim. Sayın Bahçeli, bir defa gel kendin için iste sana destek vereceğim. Çıkın meydana. Ama çıkamıyorsunuz. Ekmek için Ekmeleddin diyerek meydana çıkıyorsunuz. Niye? Milletten korkuyorsunuz. Milleti merkeze almıyorsunuz Niye? Derdiniz millet değil. Niye? Arkanızda sufle veren patronlarınız var. Arkada sufle yapan birçok akranınız var. O nedenle bu yapıyı da, bu duruşu da inşallah el birliği ile değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat