Ali Acar, “Ölüm Ocaklarına Müsaade Etmeyeceğiz”

Okunma: 18510
Sultangazi 2 Ekim 2016 22:19
Videoyu Aç Ali Acar, “Ölüm Ocaklarına Müsaade Etmeyeceğiz”
A
a

Sultangazi’de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Cumhuriyet Halk Parti’si Sultangazi Belediye Başkan adayı Ali Acar, Katılımcı, Kültürel ve sosyal Belediyecilik ilkesiyle 2014 yerel seçimlerinde aday olduklarını belirtti.

Sultangazi AK Parti Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın verdiği sözleri yerine getirip getirmediğini tespit etmek için işin takipçisi olacaklarını belirtti. Halkın taleplerini de göz önüne alarak Sultangazi’yi yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için başlattığımız çabalarımız dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir” dedi.
 

Sultangazi’nin Kanayan Yarası Taşocakları

 
Biz Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkanlık adaylığımızı açıklarken Sultangazi’nin önceliklerini ve çözüm önerilerini birlikte açıkladık. Asıl amacımız Sultangazi’yi hizmet şantiyesine dönüştürmek olduğunu 2014 yılı yerel seçimlerinde ifade etmiştik. Beş yılda tamamlanacak olan projelerden sonra Sultangazi’nin gelişip büyüyeceğini ve ilçenin kalkınan modern ilçe konumuna geleceğini ifade ettik. 2014 seçim vaatleriyle Sultangazi İlçemizde devam eden hizmet ve projelerin çoğu ya yerine getirilmemiş ya da ayyuka çıkmıştır. 2014 yılında seçim beyannamesinin ilk sıralarında yer alan taş ocakları sorunu çözülmemiş aksine artarak devam etmektedir. Yıllardır Sultangazi’nin kanayan yarası haline dönüşen taşocakları sorunu daha ne kadar devam edecek bu da belirsizdir.
 

Seçim Çalışmaları Döneminde ki Vaatler unutuldu

 
Ulaşım başta olmak üzere, Habipler ve Yayla Mahallelerimizde tapu sorunlarına verilen vaatler hiç söylenmemiş gibi unutulup gitti. Oldubittiye getirilen, şatafatlı ve görkemli açılışlarla yapılan gövde gösterileri işe yaramadı. Sosyal hizmet alanları olarak tabir edilen alanlar ya atıl durumda, ya da önümüzdeki günlerde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Kültürel ve sosyal çalışmalar yetersiz. Değişik kültürlerin oluşturduğu renklilik zenginlik olarak algılanamadı. Sosyal belediyecilik anlayışı tam olarak icra edilemiyor.
 

Barınma hakkı kutsaldır

 
Sultangazi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı olduğumuz dönemde yaptığımız seçim çalışmalarında barınma hakkı kutsallığından çokça söz ettik. Sultangazi’nin mimari dokusuna uygun vatandaşlarımızın yaşam kalitesine yakışır konutların inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdik. Sultangazi’nin çarpık mahallelerinde başlatacağımız kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirileceğini, vatandaşın mağduriyetinin yaşanmayacağını o günde üstüne basa basa söylemiştik. Bölgede ki taşocaklarında patlatılan dinamit ve benzeri patlayıcılar vatandaşın barınma hakkı kutsallığına gölge düşürmektedir. Vatandaş evinde tedirginlik yaşamaktadır. Taşocaklarından kopan parçalar vatandaşın evinin çatısına, camına, çerçevesine isabet etmektedir. Her gün patlatılan onlarca dinamit yapay deprem sarsıntısı oluşturarak evlerin duvarlarında çatlama dökülme ve hasar oluşturmaktadır. 
 
 
 

Yaşam Hakkı Kutsaldır

 
Toplumsal bir varlığın parçası olan insan birey olarak ta doğuştan bazı haklara sahiptir. Yaşam hakkı kutsaldır bilerek veya bilmeyerek bireyin yaşam hakkını elinden alamazınız. Sultangazi Cebeci Mahallesinde faaliyete olan taşocakları bu hakkı gasp etmiştir. Bu çevrede yaşayan insanların çoğunluğu astım, bronşit ve benzeri hastalıklarla mücadele etmektedir. Yaşama hakkı en temel insan hakkıdır. Bu hak karşısında diğer haklar ikincil haklar konumundadır. Diğer tüm hakların kullanımı ve varlığı bu hakka bağlıdır. Para ve sermaye sahipleri bu kutsal hakkı yok sayarak gerek insan gerekse çevre faciası yaratmaktadır. Bu bölgede yaşayan vatandaş her gün toz ve kanseroloji maddeler yutmaktadır. Çevre katliamıyla yüz yüze gelmektedir. Bu durum da vatandaşın yaşam hakkı kutsallığına müdahaledir, suçtur. Taş ocakları çevresinde ağaç katliamları yapılarak orman arazisine darbe vurulmaktadır.
 

Toz Bulutları Arasında Bir Yaşam

 
Daha önce açıklanan tedbirlerin hiç birinin hayata geçirilmediği tarafımızdan tespit edilmiştir. Taş ocağından çıkan kamyonların yıkanması, kuşaklanma ve ağaçlandırma soruna çözüm olmamıştır. Firma sahipleri tarafından sözüm ona yapılan çalışmalarda sonuçsuz kalmıştır. Toz bulutları arasında ölümcül yaşam devam etmektedir. Ev hanımları her gün onlarca kez camını çerçevesini silerek tozdan arınmaya çalışmaktadır. Vatandaş çamını çerçevesini açmadan, balkonuna çıkmadan yaşamını sürdürmektedir.
 

Hafriyat Taşıyan Kamyon Sorunu

 
Alternatif Yollar Olmadığı İçin Kamyon ve Tırlar peşinde toz bulutları bırakarak vatandaşın yaşadığı alanları kullanarak gideceği yere ulaşmaktadır. İlçe merkezini kullanan bu araçlar kazalara davetiye çıkarmakta halkın tepkisini çekmektedir. Yasak olmasına rağmen İlçe içerisinde gelişi güzel park eden bu araçlar trafik kurallarını hiçe saydığı yetmezmiş gibi yüksek sesli kornalarıyla gürültü kirliliğine neden olmaktadır.
 

Basın Açıklamasına Katılım 

Saydığımız bütün bu olumsuzluklara rağmen Partimizin değerli isimleri Genel Başkan Yardımcımız Sezgin Tanrıkulu, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Onay Cankurtaran, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İlçe Başkanı Mustafa Tiryakioğlu’nun da katıldığı basın açıklamasına Sultangazi halkının beklenen katılımı göstermemesi aslında üzücü bir durumdur. Bu halk bize destek vermiyor diye biz onların sorunlarını dile getirmeyeceğiz diye bir anlayış yok. Sosyal demokratlar, aydınlar can pahasına da olsa doğruya her yerde ve her şartta doğru diyebilmelidir. Biz çok iyi biliyoruz ki bu halk bugün gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına candan yürekten destek vermek istemektedir. Bu sorun birinci derecede onların sorunudur. Bu tozda zehirlenen onların evlatlarıdır, onlardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu halkın önceliklerine ve taleplerine uygun girişimlerimize devam edeceğiz. Sultangazi’nin kanayan yarası taşocakları sorunu ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıyla son bulacaktır. 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat