3. Boğaz Köprüsü’nde İnceleme

Okunma: 492
Türkiye 13 Ocak 2016 18:24
A
a

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye teknik ekibiyle birlikte yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesini ziyaret etti. Başkan Altunay, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı gibi köprünün önümüzdeki yaz ayında faaliyete geçtiğini göreceğiz. Köprünün Sultangazi’ye 15 kilometre mesafede olmasından dolayı ilçemiz merkezi bir konuma gelecek ve olumlu yönde pek çok etkisi olacaktır” dedi.

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü  yapım çalışmaları son aşamaya geldi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, teknik ekibiyle birlikte 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu şantiye sahasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Buradaki çalışmalar hakkında bilgi veren projenin Kontrol Başmühendisi Beyhan Yaraman, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.  
Yavuz Sultan Selim Köprünün yüzde 88’i tamamlanmış durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay, şunları söyledi:
“59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliği ile dünya en geniş asma köprüsü. 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun hizmete girmesiyle İstanbul’un trafik yoğunluğu rahatlayacak. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ifade ettiği gibi köprünün önümüzdeki yaz ayında faaliyete geçtiğini göreceğiz.” Köprünün Sultangazi’ye 15 kilometre mesafede olduğunu söyleyen Başkan Altunay; bu yakınlıktan dolayı Sultangazi’nin merkezi bir konuma geleceğini ve olumlu yönde pek çok etkisinin de olacağını belirtti.  
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat