2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Okunma: 410
Sultangazi 8 Nisan 2016 21:22
Videoyu Aç  2015 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı
A
a

Sultangazi Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında 2015 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’nin çalışmalarıyla İstanbul’un en önde ilerleyen ilçeleri arasında yer aldığını söyledi.

Sultangazi Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Av. Hacı Orhan başkanlığında toplandı.  Toplantıda 2015 yılı faaliyet raporu meclisin gündemine taşındı.



Mecliste konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 7 yıldır insanı merkeze alan bir anlayışla çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Sultangazi’nin İstanbul’un en önde ilerleyen ilçelerinden biri olduğunu belirten Başkan Altunay, “7 yıldır bütün hizmetlerimizde insan memnuniyeti odaklı çalışmalar yaptık. Halkımızı bizden istediklerine yanıt verecek ve onların gelecekle ilgili umutlarını çoğaltacak çalışmalarla her zaman en iyisini üretme gayreti içerisinde olduk. Bugün Sultangazi’ye insanlar yatırım yapmak; alışveriş merkezleri  ve iş merkezleri açmak; yeni siteler kurmak için müracaat ediyorlar. Sultangazi İstanbul’un en önde ilerleyen ilçelerden biridir ve olmaya devam edecektir” dedi.


 
2015 faaliyet raporunda gelirlerin yüzde yüz oranında gerçekleştiğini belirten Başkan Altunay, giderlerde ise yüzde 70 oranında bir gerçekleşme yaşandığını söyledi. Borçsuz bir belediye olduklarını hatırlatan Başkan Altunay, “7 yıldır bütçeye borçlanma koyuyoruz ama borçlanmıyoruz. Belediye Hizmet Binası yapımı için yaptığımız borçlanmayı Haziran ayının sonunda açılacak alışveriş merkezlerinin gelirleri ile kapatacağız” şeklinde konuştu.
 
Günümüzde şehirlerin yarıştığını ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi:
 
“Şehir medeniyettir; şehir insanın yansımasıdır. Şehirlerin de insanlar gibi bir ruhu ve kimliği vardır. Yaptıklarımızla yetinen değil; bundan sonraki çalışmalarımızla umut veren göz dolduran konumdayız. Çöp dağlarını unutmayalım. Dünya metropollerinden biri olan İstanbul’da yaşandı. Önceden belediyeler için ‘Çöpümüz alınıyor ne olsun’ deniyordu; şimdi rutin işlerimiz oldu. Şimdi şehirler yarışıyor ve dünyadaki şehirleri örnek alıyoruz. Sultangazi Belediyesi o yüzden küçük düşünmeyecek ve kurduğu hayalleri hedefe koyup çok çalışarak hayata geçirecek. Sultangazi’yi şehir statüsüne koyarken insanı merkeze alarak ilçeyi hak ettiği yere taşıyacağız.”


 
Sağlık, eğitim, spor, yeşil alan ve parklarıyla zengin bir Sultangazi hayal ettiklerini kaydeden Başkan Altunay, bu yönde pek çok çalışma yapıldığını, ve yapılacaklarla ilgili de gerekli altyapıyı hazırladıklarını söyledi.
 
Partiler adına grup başkanlarının görüşlerini ilettiği Meclis toplantısında  2015 yılı faaliyet raporu oylamaya sunularak oy çokluğuyla kabul edildi.
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat