1'i yüzbaşı 2 şehit, 5 asker yaralı!

Okunma: 487
Türkiye 28 Mart 2016 09:51
Videoyu Aç 1'i yüzbaşı 2 şehit, 5 asker yaralı!
A
a

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu jandarma yüzbaşı Halil Özdemir ile Jandarma Uzman Çavuç İbrahim Etöz şehit oldu, 5 asker yaralandı.

 
Olay, ilçe merkezinde PKK'lı teröristlerden temizlenen mahallelerdeki evlerde yapılan arama sırasında meydana geldi. Teröristlerin önceden binaya yerleştirdikleri patlayıcı, güvenlik güçleri arama yaparken infilak etti. Meydana gelen göçükte yaralanan 7 asker Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerlerden Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir ile Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etöz doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.


MERSİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan iki askerden biri olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Nusaybin'de PKK'lılardan temizlenen mahallelerdeki evlerde arama yaparken binaya yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Mardin Kızıltepe Komando Taburu'nda bölük komutanı olan Jandarma Yüzbaşı 36 yaşındaki Halil Özdemir şehit oldu. Yüzbaşı Halil Özdemir'in şehit olduğu haberi, akşam saatlerinde Tarsus'un Şehitler Tepesi Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı Dilek Apartmanı'ndaki baba evine ulaştı. Acı haberi, Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can verdi. Haberi alınca baygınlık geçiren Hürü Özdemir'e hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. 

BABA ŞAHADET HABERİNİ ANTALYA'DA ALDI

Çamlıyayla İlçesi Fakılar Mahalle Muhtarı olan baba Necmi Özdemir ise oğlunun şehadet haberini bir seminer için gittiği Antalya'da aldı. Oğlunun şehit haberiyle yıkılan baba Özdemir, Tarsus'a dönmek için yola çıktı.

Şehidin baba evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asılırken, ev, olayı haber alan yakınları ve komşularıyla dolup taştı.

Çamlıyayla İlçesi Fakılar nüfusuna kayıtlı olan şehit Halil Özdemir’in Pınar Özdemir ile 1 yıl önce evlendiği belirtildi. 


OSMANİYE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 35 yaşındaki İbrahim Etiz’in Osmaniye’nin Toprakkale İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

İlçeye bağlı Tüysüz Beldesi’nin Sazlık Köyü’nde oturan aileye acı haberi İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, sağlık ekipleriyle birlikte verdi. 4 çocuğunun en büyüğü olan oğulları İbrahim’in şahadet haberini alan anne Sultan ile baba Ahmet Etiz sinir krizi geçirdi. Rahatsızlanan acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları taziye ziyaretine gelirken, fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Evin çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Evli, 2 kız çocuğu babası ve ailesinin Mardin'de olduğu öğrenilen şehit İbrahim Etiz’in 16 yıllık uzman çavuş olduğu bildirildi. Şehit Etiz, yarın köyünde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat